Markkinoiden tehokkaimmat kattoelementit teollisuuteen, liikerakentamiseen ja maatalouteen

Kotisi ei ole kohta sinun, vaan taloyhtiön

Kauppalehdessä* kirjoitettiin tänään siitä, kuinka omakotitaloissa asuminen muuttuu pikku hiljaa yhtiömuotoiseksi. Aluerakentajat rakentavat kerralla useampia saman tyyppisiä taloja ja tätä kautta saadaan kustannustehokkuutta ja yksittäisten talojen hankintahintaa houkuttelevammaksi.

Tämä ei ole mielestäni ollenkaan huono trendi. Ratkaisujen vakioiminen ja toistaminen moneen taloon parantaa kustannustason lisäksi myös laatua. Vanhassa tavassa yksittäisten talojen tapauskohtaisella räätälöinnillä aiheutetaan se, että jokainen talo on prototyyppi.

Kannatan siis yhtiömuotoista asumista ja rakentamista, mutta siinä on yksi ihmeellinen ja huolestuttava piirre: asunto-osakkeen ostajaa ei tunnu liiemmin kiinnostavan, minkälaisella ratkaisulla tai rakenteella talo on tehty. Siinä missä omakotitalojen rakentajat perustelevat veren maku suussa omaa suosikkitalotehdastaan vauva.fi ja suomi24.fi -palstoilla, ottaa osakkeen omistaja kaiken annettuna. Osakkeet ostetaan tyypillisesti hinnan, kunnon, sijainnin ja asunto-osakeyhtiön tarjoamien palvelujen perusteella.

Minä uskon, että voi saada kaiken: hyvän sijainnin, järkevän hinnan, kattavat palvelut ja ennen kaikkea vastuullisesti ja pitkäikäisillä ratkaisuilla toteutetun kodin.
*) Lähde: http://www.kauppalehti.fi/uutiset/omakotitaloalueet-muuttuvat-yhtiomuotoisiksi/izqUQVWb

 

Rakkaat terveiset molemmille lukijoille – t. Tomas

Term@ • 2017-04-04


Previous Post

Next Post

Vastaa

Your email address will not be published / Required fields are marked *