Mitä on tullut tehtyä

Syksy on edennyt kovaa vauhtia ja kiirettä on pitänyt Termaterillakin. Tavaraa tulee ja menee ympäri Suomea. Tässä pari poimintaa kohteista, joita on menossa.

Luhtitalo, Jyväskylä

Tilaelementtiluhtitalo Jyväskylässä

Tilaelementtiluhtitalo Jyväskylässä

Ensimmäiset 12 tilaelementtiä on saatu asennettua työmaalle ja työmaalla voidaan vaiheittain tehdä kellarin puoleisia töitä, perustuksen viimeistelyjä, maatäyttöjä ja luhtikäytävien asennuksia.

Tehtaalla on ollut mielenkiintoista kuvata eri työvaiheita ja etenkin huomata, kuinka valtavasti yhteen asuntoon tulee tekniikkaa, vaikka kyseessä on pienehkö yksiö.

Tilaelementin tekniikkakuilu

Tilaelementin tekniikkakuilu

Etenkin alla olevasta kuvasta näkee, että tavaraa tulee kylpyhuoneen alaslaskettuun kattoon hirmuinen määrä.

Tilaelementin putki- ja sähkötyöt

Tilaelementin putki- ja sähkötyöt

Tilaelementeissä on pääosin katot valmiina, kun ne lähtevät työmaalle. Työmaalla suoritetaan sitten elementtien välisten saumojen viimeistely.

tilaelementti

Useimmiten tilaelementeissämme on kattokin jo valmiina tehtaalla.

Pintatyöt pyritään myös tekemään mahdollisimman pitkälle valmiiksi tehtaalla, kuten alla olevista kuvista näkee.

Tilaelementin laatoitustyöt

Tilaelementin laatoitustyöt

Tilaelementin lattia

Tilaelementin lattia

Prima Powerin uudet toimitilat, Seinäjoki

Prima Powerin kattoelementtien tekeminen on ollut meille valtava ponnistus. Tyypillinen kattoelementtikohteemme on 1 000 – 3 000 neliötä ja Seinäjoelle niitä menee nyt lähes 15 000 neliötä. Elementtejä on asennettu jo paljon ja rakennus alkaa näyttää muultakin kuin metallikehikolta.

Prima Power Termater Oy kattoelementit

Termater Oy:n teollisuuskattoelementit Prima Powerin työmaalla Seinäjoella.

Prima Power Termater kattoelementti

Termater-kattoelementtien asennus Prima Powerille Seinäjoelle.

Lisäksi meillä on vielä lukuisia kattotyömaita tehty näiden yllä mainittujen projektien kanssa samanaikaisesti ja olemme osallistuneet myös kasvuyritysten sparraukseen Kasvu Open -kilpailussa. Kasvu Openissa selvisimme finaaleihin, mutta emme aivan kymmenen joukkoon asti. Kasvu Openissa palkittiin muutamia yrityksiä ja niistä pitää tietenkin mainita Volter Oy. Volterille on tulossa uudet toimitilat ja Termater Oy on kattoelementtitoimittajana. Onnittelut vielä Volterille – molemmista!

Syksyn kiireitä pohdiskeli Tomas Luoma.

Edit 9.11.2017: Laskutoimitus 8+4 oli liian vaikea artikkelin kirjoittajalle. Jyväskylän luhtitalon tilaelementtejä on asennettu 12 eikä 14, mikä on nyt korjattu artikkeliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>