Markkinoiden tehokkaimmat kattoelementit teollisuuteen, liikerakentamiseen ja maatalouteen

Onko kohtuuhintaista vuokra-asumista olemassakaan?

Taaleri julkisti viime viikolla perustavansa uuden asuntorahaston, joka pyrkii rakennuttamaan kohtuuhintaisia vuokra-asuntokohteita. Tämä on suunnitelmien mukaan mahdollista, kun hyödynnetään kaupunkien reuna-alueet, kehyskunnat ja täydennysrakentaminen.

Ilmoitus ei tule helppoon saumaan, kun toisaalla mietitään vuokramarkkinoiden olevan jo ylikuumentuneessa tilassa. Yksi ongelma tässä on kaavoitus. Eniten kysyntää olisi pienille asunnoille, pääasiassa yksiöille. Kaavoitus ohjaa kuitenkin suurempiin asuntokokoihin ja näin ollen markkinoille pukataan uudiskohteita, jotka ovat vähän liian isoja asuntoa etsiville. Paremman puutteessa sekin käy, mutta ei se ainakaan edistä kohtuuhintaisuutta, että asukkaalla on turhia neliöitä maksettavanaan.

Mielestäni Taaleri on oikeilla jäljillä. Olen oppinut itseäni viisaammilta, että keskuksissa rakennettaviin kerrostaloasuntoihin joutuu tekemään jopa 50 % muita tiloja huoneistoalaan verrattuna. On hissikuilua, käytäviä, pihavarastoja, verkkohäkkejä ynnä muuta. Kun lähdetään pikkuisen keskustasta sivummalle, ei tarvitse enää rakentaa väkisin kerrostaloa vaan voidaan siirtyä tehokkaampin ratkaisuihin, kuten erillistalot, paritalot, rivitalot ja luhtitalot.

Minulla on täällä maalla kaikkea, mutta yhtä asiaa kadehdin kaupungeissa – julkista liikennettä. Se mahdollistaa töihin ja palveluihin pääsyn vähän sivummastakin – kohtuullisessa ajassa ja järkevään hintaan.

Kaikkien ei ole pakko asua Pasilan aseman vieressä. Toki se voi olla jonkun egolle tärkeä noste, mutta me kohtuulliset ihmiset pärjäämme sivummassakin. Sanoisin siis, että kohtuuhintainen vuokra-asuminen on mahdollista.

Lähteitä:
Pörssiyhtiö Taaleri hakee tuottoa sosiaalisesta asuntotuotannosta
Hotti, hotimpi, sijoitusasuntomarkkina

Tämän kohtuullisen pintaraapaisun pohdiskeli tuotepäällikkö Tomas Luoma.

Term@ • 2016-12-19


Previous Post

Next Post

Vastaa

Your email address will not be published / Required fields are marked *